AA Gent zoekt doelman: Ontdek de 7 topkandidaten

AA Gent zoekt doelman: Ontdek de 7 topkandidaten

Alsof het nog niet druk genoeg belooft te worden moet AA Gent in januari tevens op zoek naar een nieuwe doelman. Al hoeft het dankzij een uitzondering in het reglement niet eens zo lang te wachten vooraleer in actie te schieten. Hein Vanhaezebrouck is naar eigen zeggen alleszins op de hoogte van de verschillende opties. Maar welke pistes liggen er dan allemaal op tafel in de KAA Gent Arena?

Vanhaezebrouck roteert dan wel vaker dan andere trainers met zijn keepers, net zoals vorig seizoen was de pikorde tussen de palen al vrij snel duidelijk: Paul Nardi op één, Davy Roef op twee. Helaas voor de onfortuinlijke Fransman gooide achtereenvolgens een hersenschudding en open beenbreuk roet in het eten, waarop Roef prompt gepromoveerd werd tot de onbetwiste nummer één. Voorlopig althans.

Roef (geen) nummer één

Klagen over zijn status als back-up, een rol die hij eerder ook voor Sinan Bolat vertolkte, doet hij zelden. Toch hoopt Roef eindelijk eens een vaste basisplaats te claimen. Intussen is de 29-jarige doelman reeds bezig aan zijn vierde campagne in Gent, waarin hij 24 keer de nul wist te houden in 71 matchen. Cijfers die zijn concurrent en leeftijdsgenoot met 18 clean sheets in 50 duels na anderhalf jaar nu al benadert.

Vorige week slaagde Roef, die naar goede gewoonte wel zijn verantwoordelijkheid opnam, er met zijn niet bepaald overtuigende prestaties alvast niet in om de eeuwige twijfel omtrent zijn persoon uit te wissen. Zijn reputatie als notoir penaltypakker gaat helaas gepaard met die van iemand die geregeld in de fout gaat. Het boezemt de Gentse burger vrij weinig vertrouwen in voor de periode zonder Nardi.

Vervanger voor Nardi

Vanhaezebrouck nam zijn sober sluitstuk achteraf in bescherming, maar de nood aan vers bloed onder de lat werd zo wel extra in de verf gezet. De interne alternatieven zijn tenslotte beperkt: hoewel hun coach in het jonge duo lijkt te geloven zijn Louis Fortin en Célestin De Schrevel nog niet klaar om zich te meten met Roef. Hulp van buitenaf om hem het vuur aan de schenen te leggen dringt zich dus op.

Te meer omdat het contract van Nardi, die wellicht ook tot dan in de lappenmand ligt, volgende zomer afloopt. Bij voorkeur vindt Michel Louwagie daarom in één klap een keeper die tevens op lange termijn van pas komt. Liefst iemand met de nodige dosis ervaring, die uiteraard direct inzetbaar moet zijn. Wie weet zelfs letterlijk, want de Buffalo's mogen nog voor het openen van de wintermercato al toeslaan.

Lijstje van Vanhaezebrouck

Een maatregel die men in Gent maar al te goed kent, want in 2016 kwam Club Brugge op die manier Bojan Jorgacevic wegplukken. Beschikbaarheid blijkt geen vereiste, al is het nog maar de vraag welk budget er wordt voorzien. In januari ligt er straks namelijk nog meer werk op de plank – Afrikaanse of Aziatische internationals zoals Daniel Schmidt worden best gemeden. Hoe goedkoper hoe beter alvast.

Veel tijd om potentiële kanshebbers in kaart te brengen is er niet. Een proces dat overigens bemoeilijkt wordt door de recente exit van hoofdscout Samuel Cardenas, wiens opvolger (nog) niet over hetzelfde contactenboekje beschikt. Wij besloten Marco Verheuge en co daarom een handje te helpen en stelden zélf een lijstje samen met eventuele targets die in aanmerking komen voor de vacature.

Gaëtan COUCKE (25, KV Mechelen) – MW: € 1,5 miljoen

Kort bij huis de beste optie: per 90 minuten verijdelden slechts twee collega's meer goals dan Coucke. Iets wat Gent eerder dit seizoen aan den lijve ondervond. Een doelman met groeimarge én toch al 114 wedstrijden op het hoogste niveau op zijn CV. Een halfjaar voor het einde van zijn contract is het voor Malinwa, dat de centen goed kan gebruiken, bovendien mogelijk de laatste kans om nog wat te rapen.

Thomas DIDILLON (28, Cercle Brugge) – MW: € 700.000

Van de aardbodem verdwenen sinds hij terug neerstreek bij Cercle, waar ook zijn verbintenis volgende zomer afloopt. De bedoeling was dan ook om Didillon te dumpen, wat ondanks interesse van Lille niet lukte. Nochtans verdiende de Fransman ruimschoots zijn strepen in onze competitie. Zo werkte hij bij Anderlecht samen met Vanhaezebrouck en sprong hij bij Genk eens halfweg in. De ideale kandidaat?

Lovre KALINIC (33, Hajduk Split) – MW: € 1 miljoen

Of zoeken de Buffalo's hun heil bij een oude bekende? Ex-recordaankoop Kalinic bijvoorbeeld, in 2017 de duurste doelman ooit in België. Twee bekroningen als Keeper v/h Jaar later trok hij voor zes miljoen naar Aston Villa, waar de Kroaat deels door blessureleed geen potten brak. Na drie jaar terug in zijn thuisland verkommert hij nu ook bij Hajduk Split op de bank. Louter een oplossing op de korte termijn.

Ethan HORVATH (28, Nottingham Forest) – MW: € 1,5 miljoen

Hoewel hij het er nooit tot onbetwiste titularis schopte stond Horvath in 4,5 seizoenen bij Club Brugge toch 64 keer tussen de palen. Vorig seizoen dwong hij als huurling met Luton Town de promotie naar de Premier League af, maar in zijn laatste contractjaar bij Nottingham is de Amerikaan op een zijspoor beland. Horvath is gegeerd in de MLS, al blijft hij zelf liever in Europa. Wie weet biedt Gent een uitweg.

Lennart MOSER (24, transfervrij) – MW: € 400.000

Tenzij David De Gea het voorbeeld van Kasper Schmeichel wil volgen laat het gratis assortiment wat te wensen over. Al doet Moser ongetwijfeld een belletje rinkelen. In 2020 hielp hij Cercle om het behoud veilig te stellen, vorig seizoen kwam de Duitser nog 31 keer in actie bij Eupen. Daar werd zijn contract om vage redenen ontbonden. Helsinki is de enige gegadigde. Dan lijkt Gent een fraaiere bestemming.

Rémy DESCAMPS (27, Nantes) – MW: € 1,5 miljoen

Zelf maalt hij er niet om, maar de Buffalo's zijn meer dan ooit aangewezen op Vanhaezebrouck. En bij uitbreiding dus Mogi Bayat, kind aan huis bij Nantes. Daar kwam Descamps in het afgelopen 2,5 jaar niet verder dan de 16 optredens die de Fransman destijds ook bij Charleroi verzamelde. Nog uit het netwerk van Bayat valt Maduke Okoye, op de bank bij Udinese, misschien op huurbasis te verkrijgen.

Isak PETTERSSON (26, Stabæk) – MW: € 700.000

Samen met het kalenderjaar loopt tot slot ook de competitie in een aantal landen op zijn einde. Dat is onder meer het geval in Noorwegen, waar Petterson de degradatie niet kon vermijden met Stabæk. Een terugkeer naar Zweden wenkt voor de voormalige doublure van Maxime Dupé bij Toulouse, die weldra gratis op te pikken valt. Of tracht Gent nog eens een slag te slaan bij Gift Orban zijn ex-ploeg?

POLL: Wie is volgens u de beste optie?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Nieuwe nachtmerrie Gent: "Eruit tegen Pro League Veteranen"
Nieuwe nachtmerrie Gent: "Eruit tegen Pro League Veteranen"

AA Gent pakte vorig weekend in Eupen eindelijk zijn eerste overwinning van 2024 en dat gaf de ...

72
72
Courtois zet opnieuw enorme stap richting rentree
Courtois zet opnieuw enorme stap richting rentree

Thibaut Courtois kwam het voorbije halfjaar niet langer in het nieuws omwille van zijn sportieve ...

39
39
'Westerlo moet alweer offensieve domper slikken'
'Westerlo moet alweer offensieve domper slikken'

Westerlo wou dit seizoen opnieuw meedraaien in de subtop nadat het zich vorig seizoen knap in de top ...

34
34
<strong>‘Krediet is helemaal op: Riemer flikkert hem uit de ploeg’</strong>
‘Krediet is helemaal op: Riemer flikkert hem uit de ploeg’

Kristian Arnstad, nochtans een favoriet van coach Brian Riemer bij Anderlecht, kreeg nauwelijks ...

325
325
Mangala verklaart verrassende keuze voor Lyon
Mangala verklaart verrassende keuze voor Lyon

Een aantal Rode Duivels waagden zich tijdens de wintermercato aan een transfer, altijd een riskante ...

39
39
AA Gent met Roef en Tissoudali op zoek naar kwalificatie
AA Gent met Roef en Tissoudali op zoek naar kwalificatie

AA Gent moet uitzonderlijk woensdagavond al aan de bak in de Conference League, want om ...

58
58
Frankfurt-coach waarschuwt om deze reden voor Union SG
Frankfurt-coach waarschuwt om deze reden voor Union SG

Union SG is aan zet. De Brusselaars spelen morgenavond in de Conference League tegen Eintracht ...

48
48
Anderlecht: zo gaan Mariman & co het aanpakken op Neerpede
Anderlecht: zo gaan Mariman & co het aanpakken op Neerpede

Bij RSC Anderlecht werd Jean Kindermans op straat gezet. De man maakte van Neerpede een van de beste ...

254
254
Schmeichel: "Daarom koos ik voor Anderlecht"
Schmeichel: "Daarom koos ik voor Anderlecht"

Kasper Schmeichel kreeg al (te) snel bakken kritiek over zich heen. De Deense doelman laat echter al ...

353
353
EK-verrassing bij België? "Tuurlijk maak ik een kans"
EK-verrassing bij België? "Tuurlijk maak ik een kans"

Er zijn een aantal Belgen die plots indruk maken in topcompetities. E&eacute;n van hen is Sambi ...

114
114
Hallo Tedesco? "Hij heeft een uniek profiel"
Hallo Tedesco? "Hij heeft een uniek profiel"

Bij de Rode Duivels heeft Domenico Tedesco op enkele posities heel veel weelde. Vooraan klopt er een ...

82
82
Cuypers geeft dé reden voor vertrek van AA Gent naar Chicago
Cuypers geeft dé reden voor vertrek van AA Gent naar Chicago

Hugo Cuypers maakte de overstap van AA Gent naar Chicago Fire. De aanvaller deed het zeer goed in de ...

459
459
Club, Union, Anderlecht en Gent halen Europees recordbedrag binnen
Club, Union, Anderlecht en Gent halen Europees recordbedrag binnen

De komende dagen kunnen AA Gent en Union zich plaatsen voor de achtste finales van de Conference ...

349
349
Bormans doet straffe uitspraak over ambities Union
Bormans doet straffe uitspraak over ambities Union

De komende dagen mogen de Belgische clubs weer aan de bak in Europa. Woensdagavond speelt AA Gent al ...

119
119
Still flirt weer openlijk met vertrek bij Reims
Still flirt weer openlijk met vertrek bij Reims

Dit seizoen gooit Will Still alweer hoge ogen met Stade Reims. De jonge Belgische trainer wist zijn ...

62
62